Organizacja roku szkolnego 2022/20223
1. Rozpoczęcie roku szkolnego: 1 września 2022r. (czwartek)
2. Zimowa przerwa świąteczna: 23 - 31 grudnia 2022r.
3. Ferie zimowe: 16 - 29 stycznia 2023r.
4. Wiosenna przerwa świąteczna: 6 kwietnia – 11 kwietnia 2023r.
5. Egzamin ósmoklasisty - termin główny:
23 maja 2023 - język polski,
24 maja 2023 - matematyka,
25 maja 2023 - język obcy nowożytny.
Termin dodatkowy:
12 czerwca 2023,
13 czerwca 2023,
14 czerwca 2023.
6. Zakończenie roku szkolnego 2022/23 - 23 czerwca 2023r.
Dodatkowe dni wolne od nauki:
- 01.09.2022 (czwartek) – rozpoczęcie roku szkolnego
- 31.10.2022 (poniedziałek)
- 23,24,25. 05. 2023 egzamin ósmoklasisty (wtorek, środa, czwartek)
- 02.05.2023 (wtorek)
- 09.06.2023 (piątek)
- 24.06.2023 (piątek) – zakończenie roku szkolnego.
We wszystkie dni wolne szkoła zapewnia opiekę w godzinach pracy świetlicy szkolnej, dla wszystkich uczniów, którym rodzice nie mogą zapewnić opieki.
Godziny zebrań: Godz.16.00, kl I – III;
godz.17.00, kl IV – VIII.
W czasie zebrań nauczyciele uczący w kl I - III obecni w godz. 16.30.-17.30
W czasie zebrań nauczyciele uczący w kl IV - VIII obecni w godz. 17.30-18.30
06.09.2022r. - Spotkanie informacyjne
10.01.2023r - Zebranie ogólne (informacja o ocenach, w szczególności o zagrożeniach)
23.05.2023r - Zebranie ogólne (informacja o ocenach, w szczególności o zagrożeniach)
KONSULTACJE Z NAUCZYCIELAMI INDYWIDUALNIE
(w ramach godzin dostępności dla uczniów i rodziców)
plik do pobrania w formacie PDF - u dołu posta
Na wniosek rodziców lub wychowawcy klasy może zostać zwołane dodatkowe zebranie.
Konferencje Rady Pedagogicznej:
1.Konferencja rozpoczynająca nowy rok szkolny 2022/20223 – 31 sierpnia 2022r.
2.Konferencja klasyfikacyjna za I półrocze 2022/2023 – 17.02.2023r.
3.Konferencja klasyfikacyjna roczna – 19.06.2023r.
4.Konferencja podsumowująca rok szkolny 2022/2023 – 22.06.2023r.
Ważne terminy:
10.01.2023r. Wystawienie ocen przewidywanych na I półrocze
08.02.2023r. Wystawienie ocen proponowanych na I półrocze
15.02.2023r. Wystawienie ocen za I półrocze
19.01.2023r. Koniec I półrocza
20.01.2023r. Rozpoczęcie II półrocza
22.05.2023r. Wystawienie przewidywanych ocen końcoworocznych
09.06.2023r. Wystawienie proponowanych ocen końcoworocznych
16.06.2023r. Wystawienie ocen końcoworocznych.
PONIEDZIAŁEK 6 luty 2023r.
Krupnik szwajcarski na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami i kiełbasą 300g
Racuchy z jabłkiem 3szt
Herbata owocowa 200ml
Brzoskwinia 1szt
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, gorczyca |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
667 kcal |
32 g |
25 g |
107 g |
WTOREK 7 luty 2023r.
Zupa grysikowa na wywarze mięsno-warzywnym 300g
Ziemniaki 150g
Roladka drobiowa z żółtym serem 100g
Surówka z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka 100g
Kompot wieloowocowy 200m
Jogurt owocowy1szt
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
673 kcal |
28 g |
31 g |
76 g |
ŚRODA 8 luty 2023r.
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym z zacierką 300g
Makaron zapiekany z szynką, kukurydzą i suszonymi pomidorami 280g
Crispy jabłkowe 1szt
Sok 100% kartonik 1szt/200ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, gorczyca |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
675 kcal |
30 g |
26 g |
139 g |
CZWARTEK 9 luty 2023r.
Kapuśniak z białej kapusty na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami 300g
Kasza pęczak 40g/120g
Gulasz wieprzowy z mieszanką warzyw 250g
Sok naturalny „Zaczarowany” 150ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
655 kcal |
31 g |
18 g |
130 g |
PIĄTEK 10 luty 2023r.
Rosół na wywarze mięsno-warzywnym z lanym ciastem 300g
Ziemniaki 150g
Kotlet mielony z fileta rybnego 100g
Fasolka szparagowa 100g
Herbata owocowa 200ml
ALERGENY |
||||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
614 kcal |
32 g |
24 g |
76 g |
_______________________________________________________________________
ZASADY KORZYSTANIA Z OBIADÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ
Rodzic/opiekun ucznia, który chce korzystać z obiadów w stołówce szkolnej powinien wypełnić Kartę zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolne w SP 41 w Gliwicach (do pobrania na dole strony), oraz dokonać opłaty.
Wysokość stawki żywieniowej wynosi 7,00zł za obiad. Może ona ulec zmianie w trakcie roku szkolnego. Informacja o wysokości opłaty za obiady będzie umieszczona na stronie internetowej szkoły.
Opłat za obiady należy dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy szkoły o numerze: 28 1160 2202 0000 0005 0875 7249 Bank Millennium. W tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc, za który dokonywana jest płatność.
Opłatę za obiady, należy uiścić w terminie do 28-go dnia miesiąca, poprzedzającego miesiąc żywieniowy, którego opłata dotyczy.
Brak opłaty w terminie spowoduje wykreślenie dziecka z obiadów, do czasu uregulowania zaległości.
Zgłoszenia nieobecności dziecka na obiadach należy dokonać w godz. od 7:00 do 8:00 danego dnia – osobiście, telefonicznie 322322341 wew.1, lub e-mailem: k.pichowska@zsp15gliwice.pl oraz przez dziennik elektroniczny (zgłoszenia dokonane po godzinie 8:00 mogą dotyczyć wyłącznie kolejnych dni).
Całkowitą rezygnację z korzystania z obiadów należy zgłosić pisemnie na adres: k.pichowska@zsp15gliwice.pl lub poprzez e-dziennik. Brak zgłoszenia skutkuje naliczeniem kosztów do momentu rezygnacji.
Nie prowadzimy sprzedaży obiadów na wynos.
Z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej w SP 41 można zapoznać się TUTAJ.