ul. Kormoranów 23, 44-100 Gliwice Sikornik
tel. 32 232-23-41, sekretariat@zsp15.gliwice.eu

Menu
Licznik odwiedzin: 4705567

Szkoła Podstawowa nr 41 im. Władysława Broniewskiego w Gliwicach

Organizacja roku szkolnego

Organizacja roku szkolnego 2022/2023

Organizacja roku szkolnego 2022/20223

1.  Rozpoczęcie roku szkolnego: 1 września 2022r. (czwartek)

2.  Zimowa przerwa świąteczna: 23 - 31 grudnia 2022r.

3.  Ferie zimowe: 16 - 29 stycznia 2023r. 

4.  Wiosenna przerwa świąteczna: 6 kwietnia – 11 kwietnia 2023r.

5.  Egzamin ósmoklasisty - termin główny:
       23 maja 2023 - język polski,
 
       24 maja 2023 - matematyka,  
       25 maja 2023 - język obcy nowożytny.

Termin dodatkowy: 
       12 czerwca 2023,
       13 czerwca 2023,
       14 czerwca 2023.

6.  Zakończenie roku szkolnego 2022/23 - 23 czerwca 2023r.

Dodatkowe  dni wolne od nauki:

- 01.09.2022 (czwartek) – rozpoczęcie roku szkolnego

- 31.10.2022 (poniedziałek)

- 23,24,25. 05. 2023 egzamin ósmoklasisty (wtorek, środa, czwartek)

- 02.05.2023 (wtorek)

- 09.06.2023 (piątek)

- 24.06.2023 (piątek) – zakończenie roku szkolnego.

We wszystkie dni wolne szkoła zapewnia opiekę w godzinach pracy świetlicy szkolnej, dla wszystkich uczniów, którym rodzice nie mogą zapewnić opieki.

Plan spotkań ogólnych z rodzicami:

Godziny zebrań: Godz.16.00, kl  I – III;
                             godz.17.00, 
kl IV – VIII.

W czasie zebrań nauczyciele uczący w kl I - III obecni w godz. 16.30.-17.30
W czasie zebrań nauczyciele uczący w
kl IV - VIII obecni w godz. 17.30-18.30
 

06.09.2022r. - Spotkanie informacyjne  

10.01.2023r - Zebranie ogólne (informacja o ocenach, w szczególności o zagrożeniach) 

23.05.2023r - Zebranie ogólne (informacja o ocenach, w szczególności o zagrożeniach)

KONSULTACJE Z NAUCZYCIELAMI INDYWIDUALNIE
(w ramach godzin dostępności dla uczniów i rodziców)
plik do pobrania w formacie PDF - u dołu posta

Na wniosek rodziców lub wychowawcy klasy może zostać zwołane dodatkowe zebranie. 

Konferencje Rady Pedagogicznej:

1.Konferencja rozpoczynająca nowy rok szkolny 2022/20223 – 31 sierpnia 2022r.

2.Konferencja klasyfikacyjna za I półrocze 2022/2023 – 17.02.2023r. 

3.Konferencja klasyfikacyjna roczna – 19.06.2023r. 

4.Konferencja podsumowująca rok szkolny 2022/2023 – 22.06.2023r. 

Ważne terminy:

10.01.2023r. Wystawienie ocen przewidywanych na I półrocze 

08.02.2023r. Wystawienie ocen proponowanych na I półrocze 

15.02.2023r. Wystawienie ocen za I półrocze 

19.01.2023r. Koniec I półrocza 

20.01.2023r. Rozpoczęcie II półrocza 

22.05.2023r. Wystawienie przewidywanych ocen końcoworocznych  

09.06.2023r. Wystawienie proponowanych ocen końcoworocznych 

16.06.2023r. Wystawienie ocen końcoworocznych.


Pliki do pobrania

  1. KONSULTACJE INDYWIDUALNE Z NAUCZYCIELAMI

Obiady szkolne 2022/2023

PONIEDZIAŁEK 6 luty 2023r.

Krupnik szwajcarski na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami i kiełbasą 300g

Racuchy z jabłkiem 3szt

Herbata owocowa 200ml

Brzoskwinia 1szt


ALERGENY

Gluten, seler, jaja, mleko, gorczyca

ENERGIA

BIAŁKO

TŁUSZCZ

WĘGLOWODANY

667 kcal

32 g

25 g

107 g

WTOREK 7 luty 2023r.

Zupa grysikowa na wywarze mięsno-warzywnym 300g

Ziemniaki 150g

Roladka drobiowa z żółtym serem 100g

Surówka z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka 100g

Kompot wieloowocowy 200m

Jogurt owocowy1szt


ALERGENY

Gluten, seler, jaja, mleko,

ENERGIA

BIAŁKO

TŁUSZCZ

WĘGLOWODANY

673 kcal

28 g

31 g

76 g

ŚRODA 8 luty 2023r.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym z zacierką 300g

Makaron zapiekany z szynką, kukurydzą i suszonymi pomidorami 280g

Crispy jabłkowe 1szt

Sok 100% kartonik 1szt/200ml


ALERGENY

Gluten, seler, jaja, mleko, gorczyca

ENERGIA

BIAŁKO

TŁUSZCZ

WĘGLOWODANY

675 kcal

30 g

26 g

139 g

CZWARTEK 9 luty 2023r.

Kapuśniak z białej kapusty na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami 300g

Kasza pęczak 40g/120g

Gulasz wieprzowy z mieszanką warzyw 250g

Sok naturalny „Zaczarowany” 150ml


ALERGENY

Gluten, seler, jaja, mleko

ENERGIA

BIAŁKO

TŁUSZCZ

WĘGLOWODANY

655 kcal

31 g

18 g

130 g

PIĄTEK 10 luty 2023r.

Rosół na wywarze mięsno-warzywnym z lanym ciastem 300g

Ziemniaki 150g

Kotlet mielony z fileta rybnego 100g

Fasolka szparagowa 100g

Herbata owocowa 200ml


ALERGENY

Gluten, seler, jaja, mleko, ryba

ENERGIA

BIAŁKO

TŁUSZCZ

WĘGLOWODANY

614 kcal

32 g

24 g

76 g

_______________________________________________________________________


ZASADY KORZYSTANIA Z OBIADÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

Rodzic/opiekun ucznia, który chce korzystać z obiadów w stołówce szkolnej powinien wypełnić Kartę zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolne w SP 41 w Gliwicach (do pobrania na dole strony), oraz dokonać opłaty.

  1. Wysokość stawki żywieniowej wynosi 7,00zł za obiad. Może ona ulec zmianie w trakcie roku szkolnego. Informacja o wysokości opłaty za obiady będzie umieszczona na stronie internetowej szkoły.

  2. Opłat za obiady należy dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy szkoły o numerze: 28 1160 2202 0000 0005 0875 7249 Bank Millennium. W tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc, za który dokonywana jest płatność.

  3. Opłatę za obiady, należy uiścić w terminie do 28-go dnia miesiąca, poprzedzającego miesiąc żywieniowy, którego opłata dotyczy.

  4. Brak opłaty w terminie spowoduje wykreślenie dziecka z obiadów, do czasu uregulowania zaległości.

  5. Zgłoszenia nieobecności dziecka na obiadach należy dokonać w godz. od 7:00 do 8:00 danego dnia – osobiście, telefonicznie 322322341 wew.1, lub e-mailem: k.pichowska@zsp15gliwice.pl oraz przez dziennik elektroniczny (zgłoszenia dokonane po godzinie 8:00 mogą dotyczyć wyłącznie kolejnych dni).

  6. Całkowitą rezygnację z korzystania z obiadów należy zgłosić pisemnie na adres: k.pichowska@zsp15gliwice.pl lub poprzez e-dziennik. Brak zgłoszenia skutkuje naliczeniem kosztów do momentu rezygnacji.

  7. Nie prowadzimy sprzedaży obiadów na wynos.

  8. Z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej w SP 41 można zapoznać się TUTAJ.

Pliki do pobrania

  1. Karta Zgłoszenia Dziecka na obiady w szkolnej stołówce